web analytics
Ga naar de inhoud

Kunnen wij bomen vellen?

  • door

Geregeld worden wij gebeld met de vraag of WEERTERLANDHOUT ook bomen velt bij particulieren. Het antwoord is NEE. Daar hebben wij geen mogelijkheden voor. Wij krijgen de stammen van de gemeente en soms doneren particulieren een boomstam. Zoekt u iemand die u helpt om een boom in uw tuin of erf te kappen, dan kunt u het beste zoeken naar een geschikte boomverzorger in de regio, via Google bijvoorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan Roger Houden Tuinen in Weert (https://rogerhoubentuinen.nl/boomverzorging/).
Vergeet niet dat u voor het vellen van bomen op uw eigen grond wel een meldplicht heeft tegenover de gemeente. Dat kan gemakkelijk online: https://www.weert.nl/bomen-kappen-vellen-houtopstand.
Mocht u besluiten om de gevelde boom aan WEERTERLANDHOUT te schenken, dan staan wij graag voor open, mits het voor ons doel bruikbaar is. Wij kunnen alleen stammen van tenminste 2 meter gebruiken. Bovendien zijn niet alle houtsoorten voor ons werk geschikt. Neem daarom contact met ons op, zodat we de boom of stam eerst kunnen bekijken.